16 mil för hjärnforskningen

 

I sommar kommer den hittills längsta brainwalken någonsin att genomföras. Joakim Tillman och Mikael Swärdh ska promenera 160 kilometer, från hemstaden Sandviken till Köping. Planeringen är i full gång sedan månader tillbaka.


- Syftet med vår Bissen Brainwalk är att samla in pengar och att ge hjärnforskningen så mycket uppmärksamhet vi kan. Kunskapen och förståelsen kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar kan bli mycket bättre. De flesta känner någon som är drabbad och kan forskningen få in mer pengar så kan många hjärnskador och sjukdomar lindras eller botas, säger de.

Joakim och Mikael har känt varandra sedan barnsben. De spelade innebandy tillsammans när de var 9-10 år gamla och gick i samma klass på gymnasiet. Idag arbetar Mikael inom byggbranchen och bor kvar i Sandviken medan Joakim flyttat till Malmö där han arbetar som lärare.

Idén till promenaden kläcktes redan förra sommaren.
- Jag har stöttat Insamlingsfonden Bissen Brainwalk tidigare via andra initiativ och kände att jag ville göra det igen. Jag fick idén att gå Sveriges längsta Bissen Brainwalk. Då jag vet att Mikael är friluftsmänniska och gillar utmaningar så frågade jag om han ville hänga på, och han tvekade inte en enda sekund, berättar Joakim.

Sedan dess har planeringen och förberedelserna varit igång. Och snart är det dags! Måndagen den 23 juli startar den 16 mil långa promenaden. Startskottet går från Göransson arena i Sandviken och tre dagar senare, onsdag 25 juli, planerar de att gå i mål på bandyplanen på Kristinelunds sportfält i Köping. Där kommer de att mötas upp av Insamlingsfonden Bissen Brainwalks ordförande Lotta Källgren.

 

 

FÖLJ Joakims och Mikaels uppladdning och promenad på Facebook och Instagram under taggen #BBW16MIL.

STÖD Jocke och Micke genom de 16 milen genom att ge ditt stöd till Insamlingsfonden Bissen Brainwalk. Märk ditt bidrag med ”bbw16mil”.

Bankgironummer 900-4144
Swishnummer 123 900 41 44

Min utmaning

Anders tillsammans med Frida Norström, lagkapten i IKSU innebandy, efter deras SM-guld tidigare i år. Ett lag som Anders har följt i många år.

Hej!

Mitt namn är Anders Bo Gunnar Andersson. För två år sedan (2016) åkte jag iväg till Brasilien och Rio på sommar-OS. Jag upplevde mycket under mina två veckor där, saker som jag kommer att ta med mig resten av livet. Efter hemkomsten så var det som att vrida av en strömbrytare, jag tappade all kraft på högersidan.

Jag åkte iväg till vårdcentralen, de kunde inte hitta något. Det gick en helg men inget förbättrades. Jag återvände till vårdcentralen. De skickade mig till sjukhuset och jag blev inlagd på strokeavdelningen. Det var ingen stroke och jag blev flyttade till Neurologi- och rehabiliteringsmottagningen. Efter många prov och ryggmärgsprov visade det sig att det var MS.

Jag lät inte nedslås för det beskedet. Ingen sjukdom i hela världen skulle stoppa mig.

Där är en anledning till att jag på lördag den 2 juni ställer mig på startlinjen i Stockholm Marathon. Jag vill via mitt deltagande (min utmaning) samla in pengar till Bissen Brainwalk och forskningen kring MS, en forskning som har hjälpt mig i mitt liv. För när man får besked som det jag fick, då får man verkligen perspektiv på livet. Därför kommer jag att kämpa mig runt de fyra komma två milen, för att andra som drabbas av sjukdomen ska få lika bra stöttning och att forskningen ska fortsätta att gå framåt. Jag gör det för oss alla!

Anders Bo Gunnar Andersson

#tillsammans
#allkärlektiller

INSAMLINGSREKORD

Söndagens Bissen Brainwalk i Köping inbringade ett fantastiskt insamlingsrekord.


I söndags arrangerades Bissen Brainwalk för åttonde gången i Köping. Trots ruggigt väder blev det en fantastisk uppslutning när Köpingsborna återigen gick man ur huse för hjärnforskningen. Totalt samlades hela 274 505 kr in till Insamlingsfonden Bissen Brainwalk!

 

- Köping, vi ska vara stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans, säger en trött men mycket glad Mathias ”Bissen” Larsson.