16 mil för hjärnforskningen

 

I sommar kommer den hittills längsta brainwalken någonsin att genomföras. Joakim Tillman och Mikael Swärdh ska promenera 160 kilometer, från hemstaden Sandviken till Köping. Planeringen är i full gång sedan månader tillbaka.


- Syftet med vår Bissen Brainwalk är att samla in pengar och att ge hjärnforskningen så mycket uppmärksamhet vi kan. Kunskapen och förståelsen kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar kan bli mycket bättre. De flesta känner någon som är drabbad och kan forskningen få in mer pengar så kan många hjärnskador och sjukdomar lindras eller botas, säger de.

Joakim och Mikael har känt varandra sedan barnsben. De spelade innebandy tillsammans när de var 9-10 år gamla och gick i samma klass på gymnasiet. Idag arbetar Mikael inom byggbranchen och bor kvar i Sandviken medan Joakim flyttat till Malmö där han arbetar som lärare.

Idén till promenaden kläcktes redan förra sommaren.
- Jag har stöttat Insamlingsfonden Bissen Brainwalk tidigare via andra initiativ och kände att jag ville göra det igen. Jag fick idén att gå Sveriges längsta Bissen Brainwalk. Då jag vet att Mikael är friluftsmänniska och gillar utmaningar så frågade jag om han ville hänga på, och han tvekade inte en enda sekund, berättar Joakim.

Sedan dess har planeringen och förberedelserna varit igång. Och snart är det dags! Måndagen den 23 juli startar den 16 mil långa promenaden. Startskottet går från Göransson arena i Sandviken och tre dagar senare, onsdag 25 juli, planerar de att gå i mål på bandyplanen på Kristinelunds sportfält i Köping. Där kommer de att mötas upp av Insamlingsfonden Bissen Brainwalks ordförande Lotta Källgren.

 

 

FÖLJ Joakims och Mikaels uppladdning och promenad på Facebook och Instagram under taggen #BBW16MIL.

STÖD Jocke och Micke genom de 16 milen genom att ge ditt stöd till Insamlingsfonden Bissen Brainwalk. Märk ditt bidrag med ”bbw16mil”.

Bankgironummer 900-4144
Swishnummer 123 900 41 44