Insamlingsfonden Bissen Brainwalk

Sedan 2014 står Bissen Brainwalk på egna ben med eget 90-konto. Målsättningen är att samla in pengar till hjärnforskningen och sprida information om hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

2010 drabbades den tidigare SM-vinnaren i Bandy,  Mathias ”Bissen” Larsson, av en stroke. Vägen tillbaka blev lång och krokig. För att motivera sig att kämpa satte han upp ett mål: ett år efter stroken skulle han gå runt sin hemstad Köping. Som extra sporre bjöd han in vänner och bekanta att gå med honom. Samtidigt skulle de skänka en slant till hjärnforskningen. Bissen och hans fru skapade ett event på Facebook som de kallade Bissen Brainwalk och bjöd in alla som ville att gå med dem. Gensvaret blev enormt, närmare 1000 personer kom!

Där och då föddes fenomenet Bissen Brainwalk.

I takt med att Bissen Brainwalk växte, växte önskan om att arbeta i egen regi med bättre kontroll på att insamlade medel gick dit man önskade. Den 19 september 2014 beviljades Insamlingsfonden Bissen Brainwalk ett eget 90-konto och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll. Innan dess gick insamlade pengar till Hjärnfonden.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk har till syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. En gång per år delas insamlade medel ut i form av forskningsanslag till olika områden inom hjärnforskningen.


Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är en ideell förening som arbetar och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll och har godkänts för 90-konto.

Bankgironummer 900-4144
Plusgironummer 90 04 14-4
Swish 123 900 41 44


Organisationsnummer 802487-7824

Stadgar för Insamlingsfonden Bissen Brainwalk (pdf)


Årsredovisning 2017 (pdf)

Årsredovisning 2018 (pdf)

Årsredovisning 2019 (pdf)

Årsredovisning 2020 (pdf)

Årsredovisning 2021 (pdf)

Årsredovisning 2022 (pdf)


Postadress

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk
Ekorrvägen 2
731 30 Köping


 

 Insamlingsfondens första ordförande Gisela Stockhaus (2014-2017) tillsammans med Mathias "Bissen" Larsson vid tillkännagivandet av att Insamlingsfonden beviljats 90-konto.

”Det Mathias har skapat på så kort tid är fantastiskt och berör många människor. När Mathias frågade mig för en tid sen om jag kunde tänka mig att vara med och jobba med Bissen Brainwalk så fanns det inga tvivel hos mig att inte ställa upp och bidra i detta. Vi är en grupp som arbetat tillsammans med Mathias för att hans dröm ska bli verklighet. Uppdraget som ordförande för Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är ett hedersuppdrag som jag antagit med stor ödmjukhet. Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är en ideell förening där alla är välkomna att bidra, bidra så vi kan växa och göra skillnad.”

Gisela Stockhaus, hösten 2014