Ansök om forskningsanslag

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk kommer i år att dela ut 750 000 kr fördelat på tre projekt inom forskningen om hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

Särskild uppmärksamhet riktas i år till forskningsområden med inriktning på Stroke, Epilepsi, Autism och Aspergers syndrom. Vårt hjärta klappar extra för hjärnforskning som kan rädda liv och som kan göra stor skillnad för den som är drabbad av hjärnskada, -sjukdom eller -funktionsnedsättning.

 

Ansökningsprocessen

Maila en beskrivning av det planerade forskningsprojektet, som ska ske under 2020, till Cecilia Yates, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast söndag 3 november 2019. Projektbeskrivningen får gärna vara populärvetenskaplig och ca 1 A4-sida. Bifoga även en kortfattad CV.

Ansökningarna sammanställs och vidarebefordras till styrelsen för Insamlingsfonden Bissen Brainwalk. De tar tillsammans med Mathias ”Bissen” Larsson, grundaren av Bissen Brainwalk, beslut om vilka tre forskningsprojekt som vardera kommer att tilldelas 250 000 kr.

 

Utdelning av forskningsanslag

Forskningsanslagen kommer att delas ut onsdag 20 november 2019 av Mattias ”Bissen” Larsson vid en ceremoni i Köpings rådhus med speciellt inbjudna gäster. Det är viktigt att forskarna personligen kan närvara vid utdelningen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!